Cautati pe blog ce va trebuie

3 iul. 2016

Tratamente penru vindecarea sinuzitei

 Simptomele cele mai frecvente care apar în cadrul sinuzitei sunt: congestia nazală cu secreţii galben verzui] senzaţia de presiune în interiorul capului, febra, durerile oculare, durerile de cap care apar dimineaţa, se intensifici spre amiază, pentru ca spre seară să se atenueze; dureri faciale, spontane sau provocate; stare generală de rău anorexie, tulburări ale somnului, fotofobie. Lăsate netratate, aceste probleme se pot complica prin obstrucţia completă a sinusurilor, prin abcese, meningită, osteomielită sau chiar prin tromboza sinusului cavernos.
Proteinele provenite din carne, produse lactate, ouă sunt abrazive (pot uza prin frecare) pentru mucoasele organism. Ele induc un răspuns limfatic (producere de mucus) care poate provoca acumulări excesive de mucozitâă în ţesuturile şi cavităţile din organism. Mucozităţile acumulate, împreună cu proteinele capturate, vor umriej interstiţiile şi ganglionii limfatici, cavităţile sinusurilor, plămânii etc.
 Numitorul comun al problemelor respiratorii este consumul de lapte. Multe manifestări de genul: multă secretei nazală, tuse sau infecţie pot uneori să se datoreze reziduurilor de antibiotice din lapte. EliminaţLprodusele lactate. 
 Consumaţi multe lichide (apă şi ceaiuri) care ajută la fluidificare secreţiilor şi la stimularea circulaţiei sanguine si limfatice şi, implicit, a acţiunii sistemului imunitar.

Produse naturale CaliVita recomandate in tratarea sinuzitei

► Para Protex :1-1-1 la adulti si 1-0-1 la copiii mai mari de 5 ani, in timpul mesei, 2-3 luni continuu, intareste imunitatea bacteriana si virala, sterilizand astfel focarele infectioase.
► White Willow :1-1-1 la adulti si 1-0-1 la copiii mai mari de 5 ani, dupa masa, 2-3 luni continuu, are efect antiinflamator, eliminand durerile sinusale.
► C 1000 :1-1-0 la adulti si 0-1-0 la copii mai mari de 5 ani, administrata dupa masa, 3 luni continuu, intareste sistemul imunitar conferind protectie impotriva reaparitiei bolii.
Observatie: Se va face o cura a cate un flacon din fiecare produs.
Remedii naturale complementare:
□        Deşi pare o afecţiune strict localizată, tratamentul sinuzitei implică o terapie complexă şi generalizată. Nu uitati boala este sistemică. Pentru dezintoxicarea organismului, o cură de 2 zile pe săptămână numai cu sucuri de fructe a zarzavaturi, regim vegetarian preponderent crudivor. Eliminaţi alimentele ce vă încarcă organismul cu mucus produsele lactate, carnea, zahărul, pâinea albă şi produsele rafinate, grăsimile cum sunt untul, margarina, uleiurile ia exces şi alte preparate care sunt grase. Toate acestea produc mucozităţi în exces şi inflamaţii, colmatând sistetemul limfatic. Deci ajutaţi organismul să se dezintoxice.
□        Se începe tratamentul cu o cură de sucuri de fructe şi zarzavaturi, timp de 10-14 zile. Se va consuma câte 250 de suc la două ore şi jumătate. Intr-o zi se vor însuma 1,5-2 litri de sucuri.
Se recomandă următoarele sucuri:
❖        Orz verde - 2-3 pahare/zi. Sucul de Orz verde are un efect antiinflamator puternic şi depurativ.
❖        Urzică — 1-2 pahare/zi. Urzica are o acţiune puternic depurativă, reglează activitatea imunitară | are efect antiinflamator. Se foloseşte cu succes în bolile aparatului respirator, cât şi în tratarea bolilor infecţioase.
❖        Morcov - 250 ml suc/zi. Morcovul este remineralizant şi tonic general, întăreşte imunitatsaj expulzează din organism toxinele şi produşii rezultaţi din dezasimilare.
❖        Varză - 1 pahar/zi. Are proprietăţi pectorale, remineralizante, emoliente. Varietatea roşie de varză are proprie’Jaţ chiar mai puternice. Varza conţine mult sulf, ceea ce îi conferă o acţiune deosebită (dezinfectantă şi tonifiantă) ia afecţiunile aparatului respirator.
❖        Pătrunjel (frunze) - 1/2 pahar/zi. Acţionează ca un dezinfectant excelent asupra cailor respiratorii medii jfl superioare şi este foarte bogat în vitamina C. Stimulează sistemul imunitar.
❖        Lămâie - sucul de la 2 lămâi/zi. Se va bea obligatoriu cu paiul! Sucul de lămâie este un activator al globulelor albe alcalinizant al organismului, bactericid, antiseptic, diuretic şi antiinflamator.
Alte recomandări dietetice:    
✓ Ceapa şi usturoiul - sunt o adevărată colecţie de substanţe antimicrobiene, care acţionează la nivelul plămânilor a al căilor respiratorii.
Ridichea de lună şi cea neagră au efecte antiinfecţioase şi antitusive. Ambele tipuri de ridiche au substanţe foand asemănătoare cu cele din usturoi, dar mai uşor de suportat de ficat.
✓ Cura cu grâu germinat are un efect tonifiant pentru întregul organism. Se consumă 3 linguri de grâu germina: ia fiecare zi, în cure de 10-15 zile pe lună. Se poate prepara şi un delicios lapte după următoarea reţetă: 3 lingurie grâu germinat + 1/2 măr (opţional) + miezul de la 4 nuci +1-2 linguri de miere + 1 cană de apă caldă. Se mixeaza toate ingredientele cu ajutorul unui blender sau mixer.
✓ Acizii graşi omega-3 au efect antiinflamator şi decongestionant, eliminând crizele de astm. Folosiţi seminţele de in (sub formă de pulbere) în alimentaţie şi mai ales uleiul de in (1-2 linguriţe pe zi). Alte surse bune de acizi omega-3 sunt: nucile.
✓ Două căni de borş băute zilnic ajută la vindecarea sinuzitei şi a multor boli pulmonare şi, mai ales, preîntâmpină agravările şi recidivele. Se fac cure de câte trei săptămâni cu borş, care se bea de obicei cu un sfert de oră înainte de masă.
✓ Migdalele au o acţiune emolientă asupra mucoaselor arborelui bronhie şi sunt şi bogate în magneziu, element ce facilitează procesul respirator. Puteţi consuma un delicios şi nutritiv lapte de migdale. Puneţi în blender 10-15 migdale, 1/2 măr şi 1 cană de apă caldă şi mixaţi 2-3 minute. Se pot consuma 1-2 căni pe zi.
✓ Seminţele de Schinduf sunt un expectorant bun. Inmoaie, dislocă şi ajută expectorarea mucozităţilor (flegmei), în special a celor din ţesutul bronhiilor şi plămânilor. Se recomandă consumul zilnic a 3-4 linguriţe de pulbere din seminţe de schinduf (se obţine cu ajutorul râşniţei de cafea).
 ✓Se mestecă, timp îndelungat, câte o bucăţică de fagure cu miere, de mărimea unei lame de gumă de mestecat, la intervale de timp de 15-20 de minute. Efectul este decongestionarea căilor respiratorii, inclusiv a celor superioare, infecţiile se retrag, iar respiraţia devine mai liberă. Tratamentul se aplică vreme de câteva zile şi este folositor şi în combaterea bronşitelor, astmului şi chiar împotriva pneumoniei.
✓Se va prepara o infuzie din următorul amestec de plante: Salvie, Cimbrişor, Busuioc, Ienupăr, muguri de Pin, Coada-şoricelului, în părţi egale. Se beau 2-3 căni pe zi, în cură.de trei săptămâni. După o pauză se poate relua. Salvia reduce cantitatea de secreţii, are efecte antiinfecţioase şi detoxifiante puternice. Cimbrişorul are proprietăţi antiseptice, antivirale,  fiind indicat în tratamentul rino-sinuzitelor şi bolilor aparatului respirator. Busuiocul este un puternic antiseptic pulmonar, combate durerile de cap şi febra. Ienupărul este un puternic dezinfectant al căilor respiratorii, expectorant şi antispastic. Mugurii de Pin au acţiune antiseptică, dezinfectantă şi antiinflamatoare. Coada-şoricelului are efecte antiseptice, antiinflamatoare şi expectorante.
✓ Extractul glicero-hidro-alcoolic din muguri de Coacăz negru. Se foloseşte 1 doză de 2 ml de 3 ori pe zi, cu 15
minute înainte de mesele principale. Este un antiinflamator sistemic şi antialergic cu acţiune similară hormonilor corticosteorizi („cortizon natural”).
Alte indicatii
✓ Baie alternanta a fetei si baie fierbinte a picioarelor. Aplicaţiile alternante fierbinte-rece - pe faţă sunt deosebit de folositoare în diminuarea inflamaţiei şi, implicit, a durerii de la acest nivel, cât şi în drenarea sinusurilor. Aveţi nevoie de două lighene mici, curate (pentru faţă), şi un lighean mai mare sau o găleată largă (pentru baia la picioare). Intr-un lighean de faţă se pune ceai strecurat şi adus la temperatura de 39-40°C. Acest ceai poate fi făcut din muguri de brad, mentă, muşeţel, gălbenele. în celalalt lighean de faţă se pune apă rece, cu câteva cuburi de gheaţă. Se stă pe un scaun în faţa unei mese, pe care sunt puse cele două lighene de faţă. Picioarele vor fi introduse în apă foarte caldă (excepţie fac cei care au varice, fragilitate vasculară sau alte boli ale membrelor inferioare). Se ţine faţa timp de 3 minute în ceaiul fierbinte. Bineînţeles, din când în când pacientul trebuie să mai ridice puţin capul, pentru a respira. La sfârşitul perioadei, el va introduce pentru 30 de secunde faţa în ligheanul cu apă rece. Se repetă această alternare fierbinte-rece, de 4-5 ori. La sfârşit se şterge faţa, pacientul rămânând în cameră pentru încă aproximativ 30 de minute. Acest procedeu decongestionează sinusurile, fluidifică secreţiile, stimulează imunitatea.
✓ Inhalaţii. Cumpăraţi de la Plafar următoarele uleiuri esenţiale: ulei de lavandă, ulei de salvie, ulei de muşeţel, ulei de eucalipt, ulei de mentă. Fierbeţi un litru de apă şi când începe să dea în clocot puneţi câte trei picături din fiecare ulei, deci în total 15 picături. Apoi faceţi inhalaţii timp de 2-4 minute, timp de şase zile. Inhalaţiile sunt eficiente în fluidificarea secreţiilor şi în eliminarea lor.
✓ O metodă eficientă de favorizare a drenajului secreţiilor, folosită cu mult succes, constă în irigarea sinusurilor cu
soluţie salină.
 Sarea retine aga şr ajuta la dezinflararea mucoaselor nazale. S’-a dovedit următorul fapt: clătirea nasului cu apă sărată contribuie la prevenirea şi tratarea sinuzitei. Dizolvaţi 9 grame de sare marină într-un litru de apă fiartă şi clătiţi-vă nasul cu ea, de trei-patru ori pe zi. In acelaşi timp, beţi multe lichide. Asociaţi acest procedeu cu baia fierbinte la picioare, care, prin efectul ei derivativ, favorizează decongestionarea căilor respiratorii superioare.
✓ O altă metodă foarte eficientă pentru tratarea inflamaţiei, dar şi pentru drenarea sinusurilor sunt fomentaţiile (comprese fierbinţi) aplicate pe piept şi pe sinusuri.
✓ Masaj blând al feţei şi capului. Se masează puţin umerii, gâtul şi apoi capul, pentru a degongestiona regiunea. Apoi se aplică un revulsiv asupra feţei (evitaţi contactul cu ochii). Se insistă cu masajul (fără a produce durere) asupra frunţii şi sinusurilor frontale şi maxilare, pentru ca dopul de mucus să fie fărâmiţat şi luat în circulaţie. Masajul este eficient şi în cazul durerilor de cap.
✓ Baia fierbinte a feţei cu apă sărată. Se umple un lighean mic (castron) adânc de 25 de cm cu o soluţie de apă sărată fierbinte şi se scufundă faţa în acesta, având grijă ca maxilarul să fie în afara castronului pentru a se putea respira. Se procedează astfel timp de 20 de minute, iar la sfârşit se stropeşte faţa cu apă rece.
✓ Soluţia coloidală argiloasă se obţine prin combinarea unei linguriţe rase de argilă cu o lingură de apă, după a totul se amestecă foarte bine cu o baghetă de lemn sau porţelan şi se lasă să stea vreme de 20 de minute. Se soluţia limpezită cu o pipetă (se găseşte în farmacii) şi se pun picături în nas - câte 40-50 în fiecare nară, de trei- patru ori pe zi. Tratamentul durează minimum trei săptămâni şi poate fi repetat de câte ori este nevoie. Efectele lui sunt spectaculoase în majoritatea formelor de guturai, rinită sau sinuzita.
✓ Cura cu hrean. Hreanul are capacităţi mucochinetice (capacitatea de a dilua flegma sau mucusul), uşurându-i astfel eliminarea din sistem.
Intern: Zece linguri de hrean dat prin răzătoarea fină se amestecă bine cu treizeci de linguri de miere şi se lasa macerat vreme de trei-patru zile, într-un borcan închis ermetic. După trecerea acestui interval de timp, se îccaj administrarea preparatului, din care se iau 1-2 linguriţe de patru ori pe zi. Un tratament durează între 20 şi 40 de zi putând fi reluat de câte ori este nevoie pe parcursul anului.
Extern: Se dă o rădăcină de hrean prin râzătoare şi apoi se înveleşte într-o bucată subţire de pânză. Cataplasma’assl obţinută se aplică pe rădăcina nasului şi pe frunte. Se ţine hreanul pe piele vreme de 2-10 minute, cu atenţie însă, săi producă arsuri, întrucât conţine substanţe extrem de iritante pentru cei cu tegumentele sensibile. Puteţi unge cu unguent pielea înainte de aplicaţie. Tratamentul se repetă o dată pe zi, până la vindecarea completă. Această aplicatie desfundă prompt nasul şi căile respiratorii superioare, ce determină eliminarea masivă de secreţii patologice.    1
✓ Proposept - tablete ce conţin extract de propolis - se sug 3-4 tablete pe zi sau se consumă miere propolizată care se obţine prin amestecarea unei linguriţe de tinctură de propolis cu 2 linguri de miere lichidă. Se consumă întreaga cantitate pe parcursul unei zile, pe stomacul gol, sugând mierea propolizată aşa încât să acţioneze o vreme cât mai îndelungată la nivelul căilor respiratorii medii. Are efecte de eliminare a secreţiilor suplimentare de pe caile respiratorii, antimicrobiene şi stimulente imunitare foarte puternice.
✓ Echinacea, consumată sub formă de pulbere, capsule sau tinctură. Această plantă va stimula capacitatea de lupta a sistemului imunitar.
✓Aplicaţie de argilă fierbinte pe faţă (mai ales pe frunte, nas şi obraji). Argila trebuie să fie aplicată la o temperatură de 40-45°C, unde se menţine până apare senzaţia de rece (5 minute). Se îndepărtează nămolul folc-sad apă călduţă. Se recomandă 10-15 şedinţe, seara (pentru a nu ieşi în frig).   
✓ In timpul tratamentului şi chiar după tratament evitaţi curentul şi frigul. Permanent să aveţi picioarele uscate si calde. Imbrăcaţi-vă bine extremităţile, mai ales când este frig. Răcirea extremităţilor determină congestii ale organelor şi favorizează îmbolnăvirea. Nu staţi cu părul ud, uscaţi-vă părul cât mai repede posibil. După efectuarea tratamentului, este bine să faceţi mult exerciţiu fizic şi să folosiţi duşurile reci ale feţei pentru călirea organismului şi mai ales a regiunii sinusurilor.

Masuri pentru prevenire a sinuzitei:

-se consuma multe lichide
-mediul ambient se mentine umed
-va feriti de frig si umezeala

Alte remedii si masuri de auto-asistenta:

-se consuma macerat glicerinat de muguri de brad, 25 picaturi de 3 ori/zi ianintea meselor principale.

-se fac aspiratii nazale de 2 ori/zi cu decoct de cerentel: 2 linguri radacina maruntita la 300 ml apa.

-se pun 2-3 picaturi de suc de lamaie in nas, de cateva ori/zi.

-se aplica la tample si in zona sinusurilor frontale si maxilare un amestec de 5g ulei de seminte de mustar alb, cu 30 ml ulei de floarea soarelui sau cataplasme cu flori de fan, cu argila sau cu frunze de varza zdrobite.

-se beau 2-3 cani pe zi cu infuzie de musetel sau cimbrisor si se fac si inhalatii.

-se aplica pe sinusuri un saculet cu sare grunjoasa incalzita, pana se raceste.

-alimentatia trebuie sa fie usoara, bogata in legume, cu putini hidrati de carbon ca painea sau cartoful si fara proteine animale.

-se fac bai nazale cu apa argiloasa: se astupa o nara si se trage lichidul pe cealalta nara, apoi se schimba nara.

-se face tratament cu lumina rosie, presopunctura si masaj.



SITE-URI DE VIZITAT 1. http://plantemedicinaleimagini.blogspot.ro/ 1. http://licitatii-auctions.blogspot.ro/ - MAGAZINE CU PRETURI MICI d. http://www.energeticahidrogenului.blogspot.com -gasiti solutii pentru reducerea consumului de benzina